top of page

Tarieven
Cursussen & Coaching

TARIEVEN
Ben jij klaar om:
Met jouw trauma aan de slag te gaan?
Je goed voor te bereiden op de bevalling?
Je geboortetrauma achter je te laten?
Handen en hart cursussen en coaching
Cursus bevallingsverwerking
Particulier traject

Ongeacht de methode o.a. Lichaamswerk, EHBB en/of EMDR

Gratis kennismakingsgesprek van 30 minuten: Wie ben jij? Hoe verliep jouw bevalling en wat waren jouw ervaringen? Welke specifieke zaken hebben een impact op jou gehad en wat zijn op dit moment jouw klachten?

Wie zijn wij (Hilda of Judith) en wat kunnen wij voor jou betekenen? Wat is onze aanpak en rol in jouw verwerkingsproces? En het belangrijkste: Ben je geïnteresseerd om dit traject met ons te starten? Is er een klik tussen ons?
Licht en schaduw

Cursus Bevallingsverwerking Compleet: €549,00

Inclusief:

  • Verzending en interpretatie van intakeformulieren na aanmelding.

  • Telefonisch contact van 20-30 minuten na ontvangst van de intakeformulieren.

  • Afname en interpretatie van gevalideerde vragenlijsten over symptomen van PTSS en depressie.

  • Voorstel van een plan van aanpak, afgestemd op jouw specifieke situatie. Bij hoge scores op depressiesymptomen wordt er eventueel verwezen naar de huisarts en/of ingeschreven op de wachtlijst bij een GGZ-psycholoog.

  • In totaal 4 sessies van ongeveer 1,5 uur, waarin je actief aan de slag gaat met het verwerken van jouw bevallingservaring. Op basis van ervaring is gebleken dat voor een enkelvoudig bevallingsgerelateerd trauma gemiddeld 4 sessies nodig zijn voor een optimaal verwerkingsresultaat. Afhankelijk van jouw situatie kunnen we gezamenlijk beslissen over een afsluitende sessie EMDR en/of EHBB, soms beide.

  • Telefonisch nagesprek van 20-30 minuten, ongeveer een maand na de laatste sessie. Hierin bespreken we hoe het met je gaat, of al jouw klachten verdwenen zijn en welke positieve effecten de sessies hebben gehad voor jou en je gezin.

Licht en schaduw

Na mijn traject bij de POP-poli was mijn hulpvraag: "Ik wil zo graag weer leren voelen... Ik pak mijn taken weer op en zorg voor mijn dochtertje, maar ik voel zo weinig." Tijdens de sessies ben ik steeds meer gaan voelen en heb ik opnieuw geleerd wat 'houden van' is. Ik heb geleerd dat hoe moeilijk de situatie ook is, je altijd weer terug kunt komen bij jezelf!

 

Ook wil ik nog even zeggen dat jouw ervaring als verloskundige, je inlevingsvermogen en je liefde voor mij heel belangrijk waren in dit traject. Bedankt!

 

- Emma.

Individuele aanvullende sessie van ongeveer 1,5 uur: € 120,00

Deze sessie is geschikt in situaties waarin sprake is van meerdere traumatische ervaringen.

 

Denk hierbij aan voorafgaande onvruchtbaarheid of miskramen, meerdere negatieve bevallingservaringen, of een nare bevalling gevolgd door ziekenhuisopname van de baby, enzovoort.

Vind balans en herstel na de bevalling. Ontdek de kracht van bevallingsverwerking bij ons. Ervaren professionals begeleiden je in een veilige omgeving. Meld je nu aan voor een gratis kennismakingsgesprek. 

Cursus bevallingsverwerking

Zakelijk traject

De klachten die voortkomen uit een nare of traumatische bevallingservaring beperken zich vaak niet alleen tot je persoonlijke leven. Na je zwangerschapsverlof verwacht je werkgever dat je weer volledig functioneert op de werkvloer. Helaas kan een nare bevallingservaring het hervatten van je werk bemoeilijken of zelfs onmogelijk lijken te maken.

 

Door actief aan de slag te gaan met het verwerken van je nare bevallingservaring of moeilijke periode rondom zwangerschap en ouderschap, kun je die gebeurtenis een plek geven. Hierdoor kunnen je klachten, vaak in de vorm van PTSS-symptomen, verminderen. Bovendien maak je persoonlijke groei door, waardoor je weer enthousiast wordt om je werkzaamheden op te pakken. Je functionaliteit en de manier waarop je omgaat met werkgevers en collega's zullen snel verbeteren en toenemen. Waarom blijf je rondlopen met klachten? Het kan zoveel lichter!

 

Het zakelijke traject "Cursus Bevallingsverwerking" heeft dezelfde inhoud als het particuliere traject dat hierboven is beschreven. Afhankelijk van de omvang van de problematiek zal een voorstel worden gedaan voor het aantal benodigde sessies.

Vraag je werkgever naar de mogelijkheden voor vergoeding van dit persoonlijke verwerkings- en ontwikkelingstraject. Meer informatie over het zakelijke traject en de tarieven volgt.

Cursus geboortevoorbereiding

De cursus "Geboortevoorbereiding" kan apart gevolgd worden of direct na de cursus "Bevallingsverwerking". Afhankelijk van jouw situatie kunnen we je individueel informeren en adviseren over de mogelijkheden van een combinatie.

Deze sessies kunnen afzonderlijk geboekt worden. Uit onze ervaring blijkt dat gemiddeld 2 sessies voldoende zijn om samen een goede "bevalroute" op te stellen, tenzij er aanvullende coaching nodig is. De duur van elke sessie is ongeveer 1-1,5 uur.

 

De kosten bedragen € 90,00 per sessie.

Image by Leone Venter
Image by Hello I'm Nik
Nucleus coaching

Op uurbasis en in overleg met Helma Koorevaar, www.nucleuscoaching.nl.

Locatie: online gezien de afstand.

Image by Nahil Naseer

Betalingswijze

Voor alle cursussen sturen we voorafgaand aan de sessie een betaalverzoek per e-mail. Betaling dient uiterlijk 24 uur vóór de sessie te worden overgemaakt naar ons bankrekeningnummer.

 Cursus Bevallingsverwerking: het betaalverzoek wordt vóór de eerste sessie verstuurd. Na betaling ontvang je de factuur per e-mail. 

 

Cursus Bevallingsvoorbereiding: per sessie ontvang je een betaalverzoek en factuur. Raadpleeg ook onze Algemene Voorwaarden voor meer informatie.

 

Verhindering of no-show

Je kunt een afspraak kosteloos afzeggen tot 24 uur van tevoren. Bij niet tijdige afzegging worden de kosten van de sessie in rekening gebracht.

 

Locatiemogelijkheden 

We bieden onze cursussen aan in Vlissingen en Middelburg.

 

Vergoeding Zorgverzekering

Afhankelijk van je zorgverzekeraar kan (gedeeltelijke) vergoeding plaatsvinden, meestal vanuit het aanvullende pakket, onder de noemer 'Zwangerschapscursus'. De cursus kan tot 6 maanden na de bevalling duren. Informeer bij je eigen zorgverzekering voor meer informatie.

 

Gesprekken met landelijke zorginkopers:

We zijn in gesprek met landelijke zorginkopers om deze vorm van zorg, hulp en begeleiding in de toekomst mogelijk op te nemen in het basispakket. We houden jullie op de hoogte van onze voortgang.

bottom of page