top of page

Ervaringsverhalen - cursus bevallingsverwerking

Hoe anderen het ervaren hebben

Image by Jess Bailey

Maart 2023

Mijn hulpvraag na het afronden van mijn traject bij de POP-poli was: "Ik wil zo graag weer leren voelen... Ik pak mijn taken weer op, verzorg mijn dochtertje, maar ik voel zo weinig." Jij vroeg me: "Wat is er gebeurd in dit traject en waar ben je achter gekomen?" Gaandeweg de sessies ben ik steeds meer gaan voelen en ik weet nu weer echt wat het betekent om te voelen en lief te hebben. Ik heb geleerd dat hoe dan ook, je altijd weer bij jezelf kunt terugkomen!

 

Oh, en er is nog iets wat ik graag wil zeggen... Jouw ervaring als verloskundige, je empathie en liefdevolle aanpak waren ontzettend belangrijk voor mij tijdens dit traject. Dankjewel!

- Emma

Oktober 2022

Lieve Hilda,

 

Wat heb jij veel voor mij betekend in de afgelopen tijd! Slechts een paar keer contact gehad, maar wat een verschil heeft het gemaakt in hoe ik me voel! Voor de behandeling werd ik dagelijks geplaagd door nare gedachten over de bevalling en schuldgevoelens. Ik keek met jaloezie naar anderen die opnieuw zwanger werden en vrouwen die een goede bevalling hadden, iets wat voor mij niet leek weggelegd. En het allerbelangrijkste: ik wilde zo graag een tweede kindje, maar ik durfde het niet aan...

 

Onder jouw zachte en fijne begeleiding ben ik alles opnieuw gaan voelen, om de bevalling en alles eromheen een plekje te kunnen geven. Met EHBB heb ik mogen ervaren dat een bevalling ook anders kan zijn, zo bevrijdend! Als kers op de taart en bewijs van al het werk dat we hebben verzet, kwam er tijdens de laatste EMDR-sessie zelfs niets meer naar boven. Ik kan nu neutraal terugkijken op de bevalling en ik heb weer hoop voor de toekomst, vertrouwen in mezelf en een oprecht verlangen naar een tweede kindje zonder belemmeringen.

 

Ik ben je ontzettend dankbaar voor alles wat je voor me hebt gedaan! Ik wens je veel succes in je prachtige werk. Ik hoop dat we elkaar in de toekomst weer zullen ontmoeten en dat je dan ook mijn verloskundige mag zijn.

- Inge

_edited.jpg
Reviews en succesverhalen

Januari 2023

Na onze laatste sessie heb ik het gevoel dat ik alles een goede plek heb kunnen geven. Ik kan nu met een positief gevoel terugkijken op de bevallingsperiode en de tijd daarvoor. De ademhalingsoefeningen pas ik soms toe wanneer ik emotioneel ben, en dit werkt goed en prettig.

Bedankt voor alles.

- Rick

April 2023

Tijdens mijn tweede zwangerschap drong het tot me door hoe zwaar mijn eerste bevalling was verlopen en dat ik het nooit had verwerkt. Ik kreeg nachtmerries, paniekaanvallen en stress als ik dacht aan de bevalling die nu moest komen. Mijn eerste bevalling eindigde na bijna 2 uur persen in een spoedkeizersnede. Vanwege het herstel kon ik mijn kind niet knuffelen, verschonen of optillen, en ook dat had een grote impact op me.

 

Bij mijn controleafspraak met Judith deelde ik mijn zorgen. Ze raadde me aan om bevallingsverwerking bij jou te volgen voordat ik zou bevallen van mijn tweede zoon. Ik was eigenlijk van plan om dit achteraf te doen, omdat ik bang was dat het de bevalling alleen maar erger zou maken. Tijdens de eerste sessie legde je me alles uit en was je erg eerlijk over wat we zouden gaan doen. Na de eerste sessie voelde ik me al zoveel beter. Sinds die sessie heb ik geen nachtmerries of nare gedachten meer gehad. Ik heb geleerd om naar mijn gevoel te luisteren en durf nu ook te voelen. Je hebt me mijn kracht als vrouw en moeder teruggegeven, zodat ik kan zeggen wat ik wil en wat mijn wensen zijn tijdens de bevalling. Dit durfde ik eindelijk te delen met mijn gynaecoloog, en tot mijn grote verbazing werd er naar me geluisterd. Ik heb nog 3 weken te gaan, maar ik kijk nu al uit naar het moment dat ik mijn zoontje in mijn armen kan houden. Maanden geleden huilde ik nog bij die gedachte, maar nu kan ik me dat niet meer voorstellen.

 

Lieve Hilda, bedankt voor je oprechte liefde en kracht die je in dit werk stopt. Jullie bieden vrouwen in Zeeland de kans op een mooie bevalling of om trauma's te verwerken. Ik ben je ontzettend dankbaar en ik hoop dat meer vrouwen hiervan gebruik zullen maken.

- Nadia

Mei 2023

Sinds de geboorte van mijn zoontje had ik aanvankelijk dagelijks last van flashbacks en nachtmerries over de bevalling. Na verloop van tijd werden deze klachten vergezeld door verschillende mentale en lichamelijke klachten.

In het begin probeerde ik veel te praten met mensen in mijn omgeving, maar al snel merkte ik dat ze me niet echt begrepen. Op een gegeven moment begon ik zelfs te denken dat ik overdreef en dat ik mijn "hormonen" niet de overhand moest laten krijgen. Ik onderdrukte mijn gevoelens en sprak nauwelijks nog over mijn trauma. Na meer dan een half jaar had ik nog steeds nachtmerries en zelfs paniekaanvallen.

Ongeveer een jaar na mijn bevalling zocht ik hulp bij Hilda. Ik merkte dat mijn mentale klachten gedurende het eerste jaar niet afnamen, maar juist erger werden. Hilda voelde meteen vertrouwd, professioneel en veilig aan. We hebben mijn verhaal in meerdere sessies doorgenomen en ik heb het helemaal kunnen doorvoelen. Deze sessies waren intens en verdrietig. Samen met Hilda heb ik de kern van mijn trauma kunnen bereiken. Door Hilda's jarenlange ervaring als verloskundige kreeg ik waardevolle antwoorden op veel vragen waar ik al geruime tijd mee worstelde. Ik wilde bijvoorbeeld weten waarom bepaalde protocollen tijdens de bevalling werden gevolgd en ik begreep nu dat er geen sprake was van verkeerd medisch handelen. De antwoorden die ik kreeg, brachten geruststelling en gaven me meer begrip voor mijn situatie destijds.

Vervolgens heb ik een EMDR-sessie ondergaan die opnieuw intens was, maar tegelijkertijd magisch en onverklaarbaar. Tijdens de EMDR-sessie ging ik van intense droefheid naar rust en vertrouwen. De woede, spanning en het intense verdriet die ik voelde, zijn nu grotendeels verdwenen.

Achteraf gezien heb ik mezelf als vrouw en moeder tekortgedaan door niet eerder te erkennen dat mijn klachten niet vanzelf zouden verdwijnen. Mijn trauma was zo complex dat ik het niet alleen kon helen.

Dankzij de hulp van Hilda kan ik nu met meer begrip, rust en dankbaarheid terugkijken op mijn bevalling. Ik kan me beter ontspannen en heb geen vervelende flashbacks en paniekaanvallen meer.

Nogmaals enorm bedankt voor de waardevolle sessies en gesprekken.

- Tamara

- Naam

Tekst

Een ... ervaring

Februari 2023

Na mijn bevalling vond ik het erg moeilijk om de stap te zetten om mijn bevallingstrauma te verwerken. Maar diep van binnen voelde ik dat ik aan mezelf moest werken om mijn trauma te kunnen verwerken. Ook al was Hilda niet aanwezig bij mijn bevalling, het voelde heel goed en vertrouwd om met haar in gesprek te gaan.

Het was zeker niet gemakkelijk om mijn verdriet onder ogen te zien en erbij stil te staan. Maar geleidelijk aan kan ik het steeds beter een plekje geven. Ik zou het zeker aanraden om naar Geboortetrauma Zeeland te gaan om je bevalling te verwerken. Het brengt zoveel verlichting en het is absoluut de moeite waard.

- Saskia

EHBB ervaring enveloppe
Ervaringsverhaal geboortetrauma Zeeland

Mei 2023

Geboortetrauma Zeeland is een waardevolle toevoeging aan de POP-poli.

Tijdens enkele bijeenkomsten hebben we mijn bevallingsverhaal besproken en afgesloten met een EHBB-sessie. Hierdoor heb ik inzichten gekregen die niet alleen betrekking hebben op mijn bevalling, maar ook op andere aspecten van mijn leven.

Ik heb mijn traumatische bevalling kunnen verwerken en ben nu een verbeterde versie van mezelf.

- Kiara

Image by Kelly Sikkema
Image by Hunter So

Wil je ook een succes ervaring?

bottom of page