top of page

Succesverhalen

Hoe anderen het ervaren hebben

Image by Jess Bailey

Een EHBB & EMDR ervaring

De coaching sessies EHBB en EMDR bij Hilda hebben ervoor gezorgd dat ik na een

traumatische eerste bevalling nu terugkijk op een mooie tweede bevalling ondanks de

tegenslagen hierbij. Hilda heeft een super rustige en open uitstraling en heel veel kennis, dit

stelde mij erg op mijn gemak tijdens de sessies. Ze wist duidelijk de pijnpunten uit mijn

bevallingsverhaal te filteren en wist daarna ook hier op een passende manier samen aan te

gaan werken. De coaching sessie hebben mij veel rust gebracht in mijn zwangerschap en

tijdens mijn bevalling.

 

Nogmaals dank Hilda!”

- Jorieke

Een EHBB ervaring

Petra: Bij Hilda heb ik een sessie EHBB gevolgd tijdens mijn tweede zwangerschap. Bij de zwangerschap en geboorte van ons oudste kind heb ik veel negatieve ervaringen gehad en hierdoor zag ik erg tegen deze bevalling op. Door de sessie EHBB kon ik anders terugkijken op mijn eerste bevalling waardoor ik met meer vertrouwen en rust mijn tweede bevalling tegemoet ging. Hilda heeft d.m.v. de EHBB mij geleerd om negatieve ervaringen om te zetten in het positieve en dat heeft mij het vertrouwen gegeven dat ik nodig had om deze bevalling door te komen. Uiteindelijk ben ik bevallen zonder pijnstilling en medisch ingrijpen en heb ik alles heel bewust meegemaakt. Dit was mijn grote wens en ik ben dankbaar dat ik zo op deze bevalling terug kan kijken! Bedankt Hilda!
 

Jens: Mijn vrouw heeft een sessie EHBB bij Hilda gevolgd omdat ze erg tegen de bevalling op zag. Dit vanwege de ervaringen bij de zwangerschap en geboorte van ons eerste kindje. Nadat ze bij Hilda de sessie had gevolgd merkte ik dat ze met een andere blik naar haar bevalling keek. Ze kon het meer loslaten. Ze was veel positiever en had meer vertrouwen. Uiteindelijk heeft ze de bevalling gekregen die ze graag wilde. Zonder pijnstilling of medisch ingrijpen. Hierdoor kijkt ze nu goed terug op deze bevalling! 

- Petra & Jens

_edited.jpg
Reviews en succesverhalen

Een EHBB ervaring

Ik heb de sessie op me af laten komen en vond het echt een hele bijzondere ervaring , je moest echt heel erg voelen in je lijf wat je op dat moment van de bevalling voelde. Dat vond ik in het begin nog lastig omdat ik de bevalling eigenlijk heel erg had (proberen) weg te stoppen.

Uiteindelijk voelde ik alles terugkomen met een traan natuurlijk maar er is een gelukstraan van gemaakt, wauw! Nog steeds als ik aan mijn bevalling denk zit dat in mijn hoofd wat er gebeurd is tijdens die sessie en voel ik mij gelukkig. Geen nare of verdrietige gevoelens meer bij mijn bevalling. 

 

Het is echt een aanrader als je een traumatische bevalling hebt gehad om een EHBB sessie te doen.

- Kelsey

Voor de bevalling
EMDR & EHBB

Tijdens de intake bij de verloskundige werd gevraagd naar mijn eerdere zwangerschaps-/bevallingservaring. Ik heb toen aangegeven dat ik mijn eerste bevalling, inmiddels bijna 6jaar terug, als zeer heftig misschien wel traumatisch heb ervaren. Waaraan ik nog steeds merkte dat ik die bevalling niet goed verwerkt had was als ik een bevalling op tv zag of als een (zwangere) vriendin vertelde over hoe zij zou willen bevallen of bevallen was. Op die momenten merkt ik dat ik veel negatieve gedachten kreeg en voelde ik de spanning in mijn lijf opkomen. Hilda bood mij verderop in de zwangerschap een coaching traject aan waarbij ze haar ervaring van EHBB (Emotionele Hulp Bij Bevallen) en EMDR (Eye Movement Desensitization and Reprocessing) combineerde. Voor de eerste sessie moest ik mijn bevallingsverhaal opschrijven en aan Hilda voorlezen, alleen dit maakte al zoveel emoties los en maakte duidelijk waar de ‘pijnpunten’ zaten. Wat heel erg hielp in de sessies is dat Hilda al jarenlange ervaring heeft in de verloskunde en dus alles over bevallingen, het verloop daarvan, complicaties en de emoties die daarmee gepaard gaan weet. Hierdoor voel je echt dat ze weet waarover je het hebt, leeft ze echt met je mee en kan ze je heel goed verder helpen. In de EMDR- sessies voelde ik mij ook heel erg op mijn gemak waardoor ik echt al mijn emoties los durfde te laten gaan. Het is zo wonderlijk hoe EMDR werkt, ik heb nu een heel ander gevoel als ik naar mijn bevallingsfoto’s kijk en heb ook echt vertrouwen in de komende bevalling.

- Amira

Na de bevalling
EMDR & EHBB

Tijdens mijn tweede zwangerschap ben ik door Hilda begeleid door middel van EHBB en EMDR. Dit naar aanleiding van een traumatische ervaring bij mijn eerste bevalling. Ik ben super blij dat ik deze sessies met Hilda heb mogen doen, want het heeft mij veel rust gebracht zowel in mijn zwangerschap als tijdens mijn laatste bevalling. EHBB zorgde ervoor dat de negatieve gevoelens over mijn eerste bevalling naar de achtergrond verdwenen doordat Hilda gebruikt maakte van visualisatietechnieken. Hierdoor had ik al in mijn zwangerschap meer rust en kreeg ik steeds meer vertrouwen in mijn bevalling. Tijdens mijn bevalling merkte ik vooral het effect van EMDR- sessies, doordat er eenzelfde situatie ontstond als tijdens mijn eerste bevalling en ik toen niet de lichamelijke sensaties en emoties ervaarde als voor start van de EMDR. Heel bijzonder hoe deze coaching sessies met Hilda ervoor gezorgd hebben dat ik ondanks een zware tweede bevalling hier toch heel mooi op terugkijk!

- Amira

- Naam

Tekst

Een ... ervaring

Een EHBB ervaring

Ik keek erg uit naar het gesprek, maar vond het aan de andere kant ook wel heel spannend. Ik wist niet goed wat mij te wachten stond. Het begin van het gesprek ervaarde ik daarom ook als nerveus, maar al snel viel er een last van mijn schouders. Dit doordat we de eerste bevalling stapsgewijs doornamen en voor de bevalling een nieuw beeld gingen schetsen. Een waarin alles naar mijn wensen zou verlopen. Dit was best confronterend, omdat de eerste bevalling behoorlijk ingrijpend voor mij was. Toch heeft dit de rust kunnen geven tot aan de bevalling.

Effect: Het gesprek heeft mij de rust geboden die ik behoorlijk nodig had. Ik leefde er anders naar toe en kon mijn lichaam de rust geven die het nodig had. Tot aan de bevalling, en het grootste gedeelte van de bevalling zelf, verliepen dan ook perfect en zoals we het tijdens het gesprek besproken hadden. Het persgedeelte was enorm zwaar, maar dankzij de EHBB geloofde ik niet alleen in de mensen om mij heen, maar ook in mijzelf. Dit heeft mij de kracht gegeven die ik nodig had en ben nu enorm trots dat ik onze kleine thuis ter wereld heb mogen brengen.

- Annete

EHBB ervaring enveloppe
Ervaringsverhaal geboortetrauma Zeeland

Een EHBB ervaring

Het effect van het EHBB gesprek was goed te merken. Anette werd minder angstig voor de bevalling en had meer de instelling van “Laat maar komen”. Dit zorgde ervoor dat ze minder snel panikeerde tijdens de bevalling en meer kracht over had om te persen. Tijdens de bevalling zelf werd ze makkelijker rustig doordat de verloskundige, welke het EHBB gesprek met Anette had gehouden, terug kon vallen op wat tijdens het gesprek besproken was. Dit was dat deze bevalling perfect zou verlopen en de stappen die genomen zouden worden wanneer het iets minder ging. Hierdoor kon Anette snel terug relativeren naar dit gesprek en was de rust snel weer terug.

- Delano (partner van Anette)

Image by Kelly Sikkema
Image by Hunter So

Wil je ook een succes ervaring?

bottom of page