top of page

Team Geboortetrauma
Zeeland

Al ruim 20 jaar werken wij als verloskundige...

samen binnen een verloskundige maatschap (Verloskundigenpraktijk Walchers Wonder) en hebben  beiden (Hilda en Judith) een rijke ervaring met zowel natuurlijke alsook medische verloskundige zorg.

Verloskundige Hilda
Verloskundige ∙ EHBB coach ∙ Bevallingsverwerkingsspecialist en Bevallingsangstspecialist

Hilda
Hament

In 1990 behaalde ik mijn diploma als verloskundige en sindsdien werk ik met veel passie als eerstelijns verloskundige. Ik ben zelf ook twee keer moeder geworden van ondertussen bijna volwassen kinderen. Ik ben een groot voorstander van (zo mogelijk) een natuurlijke bevalling, dat is en blijft in mijn ogen de meest optimale start voor zowel moeder als kind. Met warmte, sensitiviteit, persoonlijke aandacht en doortastendheid wil ik jou optimaal ondersteunen en samen tot de kern komen om het trauma uit te pluizen en te verwerken.

 

Psychologie, coaching en traumabehandeling zijn mijn aandachtsgebieden.

Na een Coachopleiding voor verloskundigen en o.a. een traject Persoonlijk Leiderschap heb ik de EHBB opleiding gevolgd en de post-coachopleiding tot Bevallingsverwerkingsspecialist en Bevallingsangstspecialist bij Praktijk NovaVita.

 

Daarnaast heb ik in 2022 de diepgaande 3-jarige opleiding Integrale Psychologie bij het ITIP-instituut afgerond.

Wij zagen het van dichtbij gebeuren...
 

Belevingsgerichte zorg en mentale voorbereiding op een bevalling 

spelen een belangrijke rol in het voorkomen van geboortetrauma’s Daarnaast zagen wij van dichtbij dat een traumatische bevalling een grote negatieve impact heeft op de fysieke en mentale gezondheid van moeder en haar hele gezinssysteem. Alleen praten hierover blijkt vaak onvoldoende. De noodzaak, maar ook onze wens om ondersteuning te willen bieden in zowel preventie als ook verwerking vroeg om verdieping in dit onderwerp.

 

 Belangrijke voorwaarden voor onze zorg: laagdrempeligheid, snel beschikbaar en inzetbaar, kort traject. En het resultaat moet groots zijn! 

Let op: ons aanbod op termijn zal zich uitbreiden gezien de opleidingen die wij op dit moment nog blijven volgen. Hou hiervoor onze website in de gaten!

Verloskundige ∙ HBO-V verpleegkundige ∙ EHBB coach 

Judith van Dierendonck

Sinds 2001 ben ik verloskundige en werk ik met veel plezier in een eerstelijns praktijk. In de loop van de jaren heb ik mij ontwikkeld als een nuchtere, gepassioneerde en doelgerichte verloskundige. Ik ben moeder van twee dochters. Mijn interesse voor het gebied geboortetrauma/bevallingstrauma is ontstaan doordat ik als verloskundige steeds meer vrouwen zie die een vervelende ervaring overhouden aan hun bevalling. Een wens is dat geen enkele vrouw een traumatische bevalling hoeft mee te maken. Tegelijkertijd weet ik ook dat dat geen realiteit is. Helaas horen tegenslagen en complicaties tijdens een bevalling soms tot de mogelijkheden, daarop heb je niet altijd invloed.
 

Waar je wel invloed op hebt is hoe je je voorbereid op je bevalling en hoe je naderhand met je bevalervaring omgaat. Hiermee wil ik jou helpen door mijn opgedane kennis en ervaring toe te passen. 

 

Bij Geboortetrauma Zeeland kun je bij mij terecht voor de  EHBB-coaching en de Geboortevoorbereiding waarbij ik samen met jullie een Bevalroute ga opstellen. 

 

Na de training 'Communicatie en Sociale Gedragsstijlen' heb ik de EHBB opleiding gevolgd.

 

Daarnaast de training 'Vrouwen met een traumatische bevallingservaring begeleiden' van Praktijk NovaVita en het 'Evidence-based geboorteplan: de Bevalkaart' van Dr. Claire Stamrood, Bevalbeter. Opleiding tot Verloskundig Coach afgerond/behaald.

Verloskundige Judith
Image by Auguste A
helma trauma coach geboorte
Nucleus trauma coach ∙ Therapeut ∙ Loopbaanbegeleidster

Helma
Koorevaar

Ik ben Helma Koorevaar en als trainer, therapeut, coach en loopbaanbegeleidster help ik anderen om hun trauma’s te verlichten. De Nucleus trauma coach methode heb ik samen met een collega ontwikkeld en sinds 2012 geef ik les hierin aan andere hulpverleners of mensen die coach willen worden.

 

Naast mijn werk met trauma’s ben ik ook Orthomoleculair en allergie therapeut. Daarnaast word ik als bedrijfscoach ingehuurd om mensen die vastlopen of belemmeringen ervaren in hun werk te helpen. Door Hilda en Judith ben ik gevraagd hun team aan te vullen met mijn Nucleus Coach methode. Zie voor verdere informatie over mij en mijn werk ‘Nucleuscoaching en andere trauma’s’.

bottom of page